O medalie de argint și o medalie de bronz, palmaresul elevilor români la Olimpiada Internațională de Lingvistică

de Andreea PERHAIȚĂ Marţi, 02 August 2016 140
A patra prezență consecutivă la Olimpiada Internațională de Lingvistică a adus lotului olimpic al României două medalii. Aflată la a doua participare la această competiție, Ioana Bouroș (Colegiul Național "Costache Negri" din Galați) a cucerit medalia de argint, iar colegul ei de echipă,Theodor Cucu (Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești), a obținut medalia de bronz.

Din lotul țării noastre au mai făcut parte Robert-Paul Helmer (Liceul Teoretic "Avram Iancu" din Cluj-Napoca) și Gabriel-Cosmin Bolbotină (Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din Timișoara). Elevii români au fost pregătiți și însoțiți de Roxana Dincă și Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universității București.

Olimpiada Internațională de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiții internaționale de științe, este un concurs structurat pe două niveluri: o probă individuală și o probă pe echipe. Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală și logică matematică în procesul de înțelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea și reglează procesul de comunicare lingvistică explicită prin construcția de structuri care favorizează învățarea cu ușurință a oricărei limbi.
La ediția din acest an (a XIV-a), desfășurată în perioada 25 - 30 iulie, în India (Mysore), au participat peste 150 de concurenți din 31 de țări de pe toate continentele.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei