O nouă piesă regizată de Diana Mititelu este în lucru la Teatrul de Stat

de Simona ANGHEL Luni, 18 Martie 2024 7786
Echipa Teatrului de Stat din Constanța lucrează la un nou proiect: se pregătește pentru punerea în scenă a spectacolului „Casa Bernardei Alba”, o adaptare după piesa dramaturgului spaniol Federico Garcia Lorca.
Evenimentul a fost anunțat prin intermediul paginii de Facebook: „Bernarda Alba a decretat că reputația trebuie apărată cu orice preț, chiar al fericirii tuturor celor opt femei închise între ziduri. Ferestrele zăbrelite nu îngăduie decât iluzia libertății, iar banii stau la baza proiectatei căsătorii dintre cele mai râvnit tânăr din sat și cea mai în vârstă dintre surori. Și dacă iubirea s-a născut în alte inimi, ce altceva poate fi iubirea, decât un simptom al libertății, care trebuie ucisă din fașă în orice spațiu concentraționar?”, se menționează în descrierea spectacolului.
„Casa Bernardei Alba” îi va aduce în fața publicului pe următorii actori: Luiza Martinescu, Mirela Pană / Luiza Sarivan, Mihaela Velicu, Laura Iordan, Alina Mantsu, Ecaterina Elena Lupu, Cristiana Luca și Otilia Nicoară.
Echipa de producție este formată din: Diana Mititelu – regia; Alexandra Budianu – scenografia; Cristi Niculescu – lighting design și Sorina Mihaela Toma – regia tehnică.
Primele reprezentații ale spectacolului „Casa Bernardei Alba”  vor avea pe loc pe 26 și 27 aprilie 2024.
Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul mystage.ro.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei