Parlamentul respinge raportul TVR. Consiliul de administrație al televiziunii publice este demis

de Cuget Liber Marţi, 10 Decembrie 2013 59
Raportul de activitate al SRTV pe 2012 a fost respins, astăzi, de plenul Parlamentului, ceea ce implică demiterea Consiliului de administrație al televiziunii publice, potrivit Mediafax.ro.
Raportul de activitate al SRTv pe 2012 a fost respins cu 21 de voturi "pentru", 262 voturi "împotrivă" și 10 abțineri.
Președintele Camerei, Valeriu Zgonea, a anunțat că, în urma votului, Consiliul de administrație al TVR a fost demis.
Tot marți, Claudiu Săftoiu și-a depus demisia din funcția de președinte-director general al TVR la Birourile permanente ale Parlamentului, cerând însă menținerea funcționării actualului Consiliu de Administrație (CA) al televiziunii publice.
Potrivit Legii nr. 41/1994 privind organizarea și funcționarea Societății Române de Radiodifuziune și Societății Române de Televiziune, în fiecare an, Televiziunea și Radioul Publice trebuie să depună la Parlament, până în data de 15 aprilie, rapoartele de activitate. Respingerea de către Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administrație respectiv.
Societatea Română de Televiziune (SRTv) avea datorii totale de circa 620 de milioane de lei la 31 decembrie 2012, reprezentând datorii fiscale, dar și obligații de natură comercială care au o vechime de cel puțin trei ani, potrivit raportului de activitate al TVR pe anul trecut.
TVR a încheiat 2012 cu un deficit brut de 146.837.955 lei (34.148.362 euro), cu 9,15% mai mic față de 2011, însă televiziunea și-a încheiat activitatea anul trecut "cu principalul obiectiv îndeplinit"- situația financiară a instituției a fost "echilibrată", potrivit raportului de activitate al SRTv.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei