Poemele lui Dinescu, în numărul 4 al revistei "Tomisul Cultural"

de Ana FULAȘ IONESCU Miercuri, 22 Iulie 2015 183
A apărut numărul 4 al revistei "Tomisul Cultural", fondată de poetul Iulian Talianu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea. 

Realizată în condiții grafice deosebite, publicația trimestrială vă propune în exclusivitate, la rubrica "Antologia revistei" - "Poeme" de Mircea Dinescu, "O poveste despre Balcic" de Doina Păuleanu, "Corespondență din Roma de la cel mai mare festival antic din lume", 25 de ani de "Carte la nisip". De asemenea, cititorii au ocazia să afle de la acad. Petre T. Frangopol o serie de "Amintiri din bibliotecă", să urmărească o "Corespondență din Transnistria", cu Virgil Coman și o "Corespondență din Zagreb - Cultura ospitalității", dar să afle și cum erau Băile Mamaia. 

Din povestea despre Balcic - "Balcicul în pictura românească" aflăm, potrivit criticului de artă Doina Păuleanu, cum lumina stațiunii îi aduna laolaltă, într-o originală colonie, pe toți artiștii noștri interbelici: "Odată descoperit, Balcicul devine o geografie de poezie și culoare, în cucerirea căreia au plecat visători și artiști. Potrivit observației lui Mihail Sebastian, lumina Balcicului este violentă, copleșitoare, fără umbră, fără odihnă. Numai vecinătatea mării reușește s-o înduplece și numai stăruința pasionată a pictorilor pare menită să o echivaleze". 


Iulian Talianu mulțumește, prin intermediul ziarului "Cuget Liber", prorectorului UMC, prof. univ. dr. ing. Cornel Panait, și rectorului UMC, conf. univ. dr. ing. Violeta Ciucur, care au susținut proiectul "Tomisul Cultural". (A.F.I.)

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei