Profesorul Emil-Corneliu Ninu lansează două volume la Muzeul Marinei

de Simona ANGHEL Vineri, 09 Februarie 2024 25950
Sâmbătă, 10 februarie, ora 11, la Muzeul Național al Marinei Române din Constanța, Liga Scriitorilor Dobrogeni și Cenaclul literar „Olga Duțu” organizează o dublă lansare de carte, aparținând prof. Emil Corneliu Ninu: volumul de versuri „Marine” și „De la Dauluchioi la Darabani. Istoria unei biserici seculare”.
Moderatorul evenimentului este Vasilica Mitrea, președinta celor două entități organizatoare și membră a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.
Vor lua cuvântul col. (rtg.) Remus Macovei, președinte Filiala Constanța a ANCERM, preot dr. Pricop Mircea-Cristian, consilier canonico-juridic al Arhiepiscopiei Tomisului, comandor dr. Ioan Damaschin, președinte UZPR, scriitor Ovidiu Dunăreanu, director Editura Ex Ponto, cercetător istoric dr. Sorin Marcel Colesniuc și alții.
Profesor de limba română, dar cu preocupări de istorie, datorate unui Bacalaureat susținut, în 1964, cu șapte probe orale și patru scrise, între care istoria era obligatorie, Emil-Constantin Ninu a dat admitere la Facultatea de litere din Iași care a presupus alte trei probe de limba și literatura română, dar și de istorie. Viitorul profesor de limba și literatura română Emil Corneliu Ninu a finalizat studiile superioare, în anul 1969, cu nota 10 pentru lucrarea de licență, și a ajuns la catedra din localitatea Darabani. Este părintele spiritual al Școlii Gimnaziale „Gala Galaction” din Mangalia. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei