Proiectul cultural-educativ Medgidia - Gemlik, la bilanț

de Simona ANGHEL Vineri, 26 Octombrie 2012 196
Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" Medgidia a fost gazda delegației formate din șase cadre didactice și 18 elevi de la Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi, liceu pe filiera teoretică din Gemlik (Bursa, Turcia). 

Vizita delegației turce face parte din proiectul cultural "Tradiții și obiceiuri la comunitățile turco-tătare", în care parteneri sunt Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" Medgidia și liceul sus-amintit din Turcia. Proiectul a început în aprilie 2012, odată cu vizita delegației române, formată din cinci cadre didactice și 14 elevi ai liceului, la Gemlik.
Programul vizitei a constat în principal în întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Uniunii Turco-Tătare din Medgidia, din oraș, ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța, precum și reprezentanți ai părinților elevilor din Medgidia.
Elevii și profesorii din Turcia au manifestat interes față de sistemul educațional al țării noastre, au vizitat liceul, au participat la unele ore, s-au interesat dacă istoria, geografia, literatura și cultura turcă sunt studiate în anii de liceu. De asemenea, profesorii au dorit să înțeleagă cum sunt evaluați elevii, cum se completează anumite documente școlare, pentru o mai bună cunoaștere a sistemului nostru educațional.
Întâlnirea de lucru s-a finalizat cu o întâlnire a delegației turce cu întregul colectiv al liceului, iar schimbul cultural a avut și o parte mult-apreciată și anume degustarea specialităților culinare ale țării, dar și ale regiunii istorice Dobrogea. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei