Simularea Bacului, așteptată cu nerăbdare de inspectorul general. "Va fi extrem de interesantă o analiză"

de Simona ANGHEL Luni, 04 Martie 2024 2576
Nu știm în ce măsură elevii constănțeni de clasa a XII-a sunt nerăbdători să susțină începând de astăzi, 4 martie, simularea națională a probelor scrise ale Bacalaureatului 2024, dar știm cu certitudine că inspectorul școlar general prof. Sorin Mihai este interesat să compare rezultatele, pentru a demonstra utilitatea simulărilor județene.
Așadar, începând de astăzi și până pe 7 martie, are loc simularea examenelor naționale din anul școlar 2023 - 2024, organizată la nivel național de Ministerul Educației, cu probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat (pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvență redusă).
Probele scrise implică următoarele discipline:
4 martie - limba și literatura română - proba E) a),
5 martie - matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie - probele E) c)
6 martie – proba la alegere a profilului și specializării E) d)
7 martie - limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale) - proba E) b).
Simularea se va organiza în peste 1.320 de unități de învățământ și va implica participarea - estimată - a peste 146.000 de elevi.
Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educației. Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina web dedicată.
Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educație la simularea probelor Evaluării Naționale pentru clasele a VIII-a.
Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.
Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.
Într-o recentă apariție la postul de televiziune Antena 3 Constanța, inspectorul școlar general Sorin Mihai a declarat că simularea națională a examenelor va oferi cadrelor didactice o comparație a rezultatelor, ținând cont de faptul că în județul Constanța au mai avut loc anterior simulări și în luna decembrie, și în luna ianuarie. „Vom putea să vedem dacă există evoluție, involuție și dacă simulările anterioare s-au desfășurat… adecvat, ca să mă limitez la anumite cuvinte. Va fi extrem de interesantă o analiză mai mult decât utilă”, a precizat „generalul” constănțean. O declarație revanșardă, pe fondul unor probleme semnalate și de „Cuget Liber” cu privire la participarea la simulările județene. Reamintim că o serie de cadre didactice s-au arătat revoltate de faptul că, imediat după vacanța de iarnă, elevii au avut de susținut o simulare județeană, a cărei utilitate nu au înțeles-o.
Dar asupra acestui subiect vom reveni în curând.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei