Statuile vivante din lumea lui Shakespeare vin să încânte constănţenii

de Mirabela ȘERBĂNESCU Joi, 29 Septembrie 2022 251
Festivalul Statuilor Vivante de la Malul Mării se va desfăşura în perioada 30 septembrie- 2 octombrie, pe bulevardul Tomis, în Parcul Arheologic. Evenimentul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Asociația Culturală pentru Tineret și Copii „Art Theatre”, în parteneriat cu Universitatea „Ovidius”. Festivalul aduce o mare bucurie constănţenilor, fiind un eveniment artistic care atrage priviri de fiecare dată, datorită prezenței statuilor vivante, a costumelor, machiajului și, în mod special, a emoțiilor transmise prin simple mișcări.
Pentru cei care nu ştiu, statuia vivantă este o formă super concentrată de teatru stradal. Astfel, vineri, 30 septembrie, de la ora 17:15, studenții facultăților de teatru din Timișoara, Iași, Craiova, Sibiu și Constanța care au lucrat în proiectul „Moștenirea”, realizat de Mihai Mălaimare, vor intra în spațiul de joc făcând o paradă. Apoi, începând cu ora 18:00, studenții au pregătit pentru public un moment artistic deosebit, cu statui vivante din lumea lui Shakespeare. Mai târziu, între orele 16:00- 18:00, va avea loc un atelier de fotografie „Statuie Vivantă”.
Sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 17:00, studenții vor prezenta momentul artistic cu statui vivante shakespeariene. După aceea, de la ora 20:00, Teatrul „Masca” din București prezintă spectacolul „Exodul”. Precizăm că între orele 15:00-16:00 și 17:00-18:30 publicul este așteptat la atelierul de fotografie „Statuie Vivantă”. În ultima zi, duminică, 2 octombrie, de la ora 16:00, va avea loc momentul statuilor vivante din lumea lui Shakespeare. Astfel, începând cu ora 19:00, publicul constănțean va putea lua parte la spectacolul „Îngerii de la Văcăreşti”. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei