Studenţii militari de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, la studii în ţări din Europa

de Andreea PERHAIȚĂ Miercuri, 15 Septembrie 2021 200
O delegație a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanţa a participat, săptămâna trecută, la cea de-a 51-a Întâlnire a Grupului de Implementare din cadrul Iniţiativei Europene de Schimburi de Tineri Ofiţeri. Evenimentul a avut loc în Bruxelles, Belgia, unde s-au reunit 60 de reprezentanţi din peste şapte state europene.
Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a fost reprezentată de cpt. cdor. conf.univ. dr. ing. Sergiu Lupu, prorector pentru formarea continuă, și lt. Laura Nedelcu, expert implementare program Erasmus+. În cadrul întâlnirilor planificate, au fost abordate subiecte relevante din cadrul liniilor de dezvoltare LoD11 – International Naval Semester, dar și din cadrul liniilor de dezvoltare LoD9 – Proiecte comune de cooperare, respectiv LoD14 – Cercetare-dezvoltare, reiterându-se astfel importanţa cooperării dintre instituţiile militare de învăţământ din Uniunea Europeană.
Academia Navală a demarat, începând din semestrul al doilea al anului universitar 2020 – 2021, schimbul de studenți militari cu academiile militare partenere, iar, în prezent 24 de studenți, au fost selectați pentru a participa la mobilități de studii în Polonia (10), Bulgaria (7), Germania (5) și Italia (1). 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei