Sunteți în vacanță? Vizitați Marea Moschee din centrul istoric al Constanței!

de Carmen MOCANU Luni, 19 August 2019 221
Turiștii care vin pe litoral pot vizita Marea Moschee din Constanța. Mai este cunoscută și drept Moscheea Carol din Constanța, un monument de arhitectură construit în stil arabo-bizantin combinat cu elemente arhitecturale românești. 

Monumentul a fost construit în anul 1910 de arhitectul V. Ștefănescu. Se găsește pe Str. Arhiepiscopiei nr. 5 (Piața Ovidiu). 
Moscheea a fost construită pe o veche geamie datând din anul 1822. Aici se află cel mai mare covor oriental din România, vechi de 200 de ani, având o suprafață de 144 mp și o greutate de 500 de kilograme. Acest covor a aparținut sultanului Abdul Hamid. 
Turiștii au posibilitatea de a urca în minaretul înalt de 47 de metri, de unde pot admira o superbă panoramă asupra zonei vechi a orașului. Scara interioară numără 140 de trepte până la locașul muezinului, de unde, în trecut, se anunța ora de rugăciune. 
Sala centrală a moscheii este o încăpere pătrată, cu latura de 14 metri. 

Moscheea a reprezentat un cadou făcut de regele Carol I către comunitatea musulmană din Dobrogea și a fost inaugurată chiar în prezența regelui. Inițial s-a numit Moscheea Carol I, dar ulterior a fost redenumită Moscheea Mahmud al II-lea. 


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei