Vernisajul expoziției de artă plastică „ECOSISTEM”, realizată de elevi constănțeni

de Simona ANGHEL Marţi, 07 Iunie 2022 251
Duminică, 5 iunie, de Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, la Biblioteca Județeană Constanța a avut loc vernisajul expoziției de artă plastică „ECOSISTEM”. Lucrările expuse se încadrează în tematica de anul acesta a Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător, „Restaurarea ecosistemelor”.
„Dumnezeu ne-a dat cea mai minunată bucată de pământ, Dobrogea, cu munți, cu lacuri, cu Dunărea, cu Marea Neagră, cu minunata Delta Dunării. De aici ne-am inspirat, din aceste locuri perfecte, pline de culoare și spectacol, cu răsărituri și apusuri, cu soare arzător, cu ape pline de viață. Dar am mai realizat ceva, din reviste vechi și din picturi nereușite, am creat noi compoziții care acum dau valoare unor lucruri care ar fi ajuns la gunoi”, a declarat Oana Călinescu, profesor al Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada” Constanta.
Au participat cu lucrări în cadrul expoziției elevi ai Centrului Cultural Județean ,,Teodor T. Burada” Constanța, elevi ai Colegiului  Pedagogic,,Constantin Brătescu”, elevi ai Liceului „Ovidius”, elevi ai Colegiului de Artă ,,Regina Maria”, elevi ai Liceului ,,Lucian Blaga”, elevi ai Liceului „George Călinescu”, elevi ai Școlii Generale ,,Nicolae Tonitza”, elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 30 „Gheorghe Țițeica”, dar și absolvenți ai Facultății de Arte din Constanța.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei