World Vision extinde programul “Start în educaţie” - numărul beneficiarilor creşte la 120.000 de preşcolari

de Madalina PETRESCU Miercuri, 18 Octombrie 2023 7860
Fundaţia World Vision Romania lansează ediţia a doua a programului „Start în educaţie”, care va avea în acest an un număr dublu de beneficiari.

Astfel, 120.000 de preşcolari vor primi câte un „Ghiozdănel cu viitor”, care conţine materiale pentru dezvoltare educaţională, iar 23.000 de părinţi vor participa la sesiunile „Şcoala părinţilor”. Valoarea totală a programului, implementat de Fundaţia World Vision România şi Fundaţia OMV Petrom, ajunge la peste 7 milioane de euro.

Un element de noutate îl reprezintă programele de formare pentru un număr de 3.500 de educatori şi distribuirea de kituri educaţionale „ABC Grădi” pentru 1.500 de grădiniţe defavorizate. Programul va fi implementat în 900 de comunităţi de la nivelul a 41 de judeţe, a anunţat World Vision Romania.
Ediţia a doua propune şi noi tematici: nutriţia şi dezvoltarea sănătoasă a copilului, caracteristicile pe grupe de vârstă ale copiilor preşcolari, dezvoltarea mintală şi emoţională a celor mici, comunicarea emoţiilor între părinte şi copil.

Fundaţia menţionează că, în urma primului an de implementare a proiectului, opt din zece copii şi-au îmbunătăţit abilităţile cognitive, creative şi de recunoaştere, datorită kit-ul educaţional „Ghiozdănel cu viitor”, iar 94% dintre părinţi consideră că sesiunile de educaţie parentală derulate în cadrul proiectului le-au fost utile, notează Agerpres.

Directorul executiv al fundaţiei, Mihaela Nabăr, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă, că în urma sesiunilor de consiliere părinţii au declarat că ştiu să îşi protejeze mai bine copiii, dar şi că a scăzut numărul celor care îşi loveau sau abuzau copiii. Ea a menţionat că, deşi a crescut numărul preşcolarilor care frecventează grădiniţa, 25% fac acest lucru doar trei zile pe săptămână sau mai rar.

Potrivit World Vision, cele 1.500 de grădiniţe care vor primi kit-uri educaţionale „ABC Grădi” vor fi selectate printr-un apel naţional de candidaturi care va fi anunţat în perioada următoare. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei