Ziua Universală a Iei, sărbătorită la Constanța!

de Andreea ANDRONACHE Joi, 20 Iunie 2024 23092
Una dintre cele 24 de comunități câștigătoare ale unui grant oferit de ONG-ul ÎntreVecini, în cadrul unui apel național de proiecte, Comunitatea Ferdinand din Constanța, invită constănțenii să participe la evenimentul dedicat Zilei Universale a Iei, care va avea loc pe 22 iunie, începând cu ora 18:00, în parcarea blocului A6, situat pe Bulevardul Ferdinand nr. 73.
Ziua Universală a Iei este cea de-a doua activitate organizată de Comunitatea Ferdinand, după evenimentul dedicat Zilelor Vecinilor, desfășurat în perioada 31 mai - 2 iunie, la nivel național.
Ziua Universală a Iei se sărbătorește anual în ziua de Sânziene, având o puternică încărcătură simbolică în cultura românească. Prin activitățile propuse, organizatorii își doresc să celebreze ia românească și multiculturalitatea din Dobrogea, unde trăiesc în armonie români, turci, aromâni, tătari și alte etnii, într-o comunitate diversă și unită.
În cadrul evenimentului din 22 iunie, vecinii sunt invitați să participe la o prezentare de costume tradiționale, ateliere de cusut pentru copii și adulți, și să savureze o experiență culinară reprezentativă pentru zona Dobrogei. Organizatorii doresc să încurajeze formarea unei comunități unite, sustenabile și diverse.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Cultură-Educație

Ultima oră

Titlurile zilei