Acord România - China pentru eliminarea dublei impuneri

de Ion TIȚA-CĂLIN Joi, 15 Iunie 2017 126
În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.351 din 12 mai 2017 a fost publicată Legea nr. 99 din 9 mai 2017 privind ratificarea Acordului dintre România și Republica Populară Chineză pentru eliminarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit și prevenirea evaziunii fiscale și a evitării plății impozitelor, semnat la București la 4 iulie 2016.
Modificările introduse prin această lege, față de actul normativ, anterior acestei legi, încheiat de România cu Republica Populară Chineză care reglementa aplicarea Acordului privind evitarea dublei impuneri, vor produce efecte pentru veniturile obținute în anii fiscali care încep în sau după prima zi a lunii ianuarie a anului calendaristic imediat următor anului în care prezentul acord a intrat în vigoare.
Intrarea în vigoare a noului acord se va produce în a treizecea zi de la data primirii ultimei notificări transmise pe cale diplomatică prin care statele contractante își notifică reciproc că au fost îndeplinite procedurile legale interne necesare pentru intrarea în vigoare a respectivului acord.
În temeiul art.25, alin.(9) din Legea nr.590/2003 privind tratatele, intrarea în vigoare a tratatelor se face cunoscută prin ordin al ministrului afacerilor externe.
Până la intrarea în vigoare a noului acord, ratificat prin legea mai sus menționată, sunt aplicabile prevederile Legii nr. 5 din 24 ianuarie 1992 rivind ratificarea Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Populare Chineze pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei