Ajutoare de stat pentru Tarom și Blue Air

de Ion TIȚA-CĂLIN Miercuri, 29 Iulie 2020 200
Premierul Ludovic Orban și miniștrii Lucian Bode și Florin Cîțu au discutat cu conducerile companiilor aeriene Tarom și Blue Air, pentru a găsi soluții de susținere financiară a celor doi operatori aerieni de curse aeriene regulate, în contextul crizei generate de pandemia Covid-19.
În cursul lunii aprilie 2020, Guvernul aprobase, prin memorandum, acordarea unor ajutoare de stat acestor companii, pentru acoperirea pierderilor generate de reducerea semnificativă a cererii de trafic aerian pe perioada pandemiei. În cursul aceleași luni, Ministerul Transporturilor a depus, la Comisia Europeană, prenotificarea pentru autorizarea ajutorului de stat.
În prezent, se analizează posibilitatea acordării unor credite cu garanții de stat, care să compenseze lipsa de lichidități generată de pandemia Covid-19.
În plus, compania Tarom a prezentat elementele planului de restructurare ce urmează să fie trimis în cursul lunii august 2020 spre aprobare Directoratului de competitivitate al Comisiei Europene. În baza lui, ajutorul de salvare acordat Tarom-ului în cursul lunii februarie 2020 se va transforma într-un ajutor de restructurare.
Accesarea ajutoarelor de stat de către cele două companii aeriene se va face numai după aprobarea prealabilă din partea directoratelor responsabile din cadrul Comisiei Europene. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei