Apartamente vechi vs. apartamente noi. Care tind să se scumpească, la Constanța

de Anca PAPAN Sâmbătă, 08 Martie 2014 348
După un 2013 în care apartamentele scoase la vânzare în întreaga țară s-au ieftinit considerabil față de anul precedent, la începutul lui 2014 piața dă semne dacă nu de revenire, atunci măcar de stagnare. Potrivit unei analize realizate de imobiliare.ro, în a doua lună din acest an marile orașe ale țării (București, Brașov, Cluj - Napoca, Constanța, Iași, Timișoara) au consemnat un trend general ascendent al prețurilor pe segmen-tul apartamentelor vechi, în vreme ce unitățile locative nou-construite au continuat să se ieftinească.

La Constanța, valoarea medie de listare pentru apartamentele noi și vechi scoase la vânzare s-a diminuat cu 0,5% în februarie, de la 853 la 849 de euro pe metru pătrat util; prețul mediu solicitat în prezent este cu 2,9% mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut. Datele obținute cu ajutorul Indicelui imobiliare.ro arată că apartamentele vechi s-au scumpit, în medie, cu 0,6% (de la 837 la 842 de euro pe metru pătrat), însă chiar și așa sunt cu 2,8% mai ieftine decât în 2013. 

De cealaltă parte, unitățile locative noi au consemnat un declin de 1,8% (de la 891 la 875 de euro pe metru pătrat), așadar prețul mediu valabil în prezent este cu 3,2% mai mic decât în februarie 2013.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei