Asigurări, investiţii, statistici. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Vineri, 10 Martie 2023 164
l Euroins România a achitat, anul trecut, despăgubiri pentru 160.000 de dosare de daună pentru accidente produse în România şi în străinătate, în valoare de peste 1,6 miliarde de lei, informează Eurohold Bulgaria AD, proprietarul Euroins Insurance Group AD (EIG). De asemenea, compania a anunţat, recent, că a consolidat poziţia financiară a Euroins România, unitatea EIG, care are acum un raport SCR (Cerinţa de Capital de Solvabilitate) de 160% şi un MCR (Cerinţa de Capital Minim) de 300%.
l Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ia în calcul plafonarea tarifelor RCA, în vederea protecţiei consumatorilor, a declarat purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol. Conform raportului din februarie publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, comparativ cu cel din august 2022, tarifele de referinţă pentru RCA cresc în medie cu 16,28%.
l Investiţiile nete realizate în economia României au însumat, în cursul anului trecut, aproape 151 miliarde de lei, în creştere cu 8,5%, comparativ cu anul 2021, arată datele provizorii publicate, vineri, 10 martie, de Institutul Naţional de Statistică (INS). În acest context, au fost consemnate majorări la toate elementele de structură: lucrări de construcţii noi - cu 8,2%, utilaje (inclusiv mijloace de transport) şi la alte cheltuieli - cu un plus de 7,8%, fiecare. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei