BNR pune în circulație o monedă din aur cu tema "Istoria aurului"

de Anca PAPAN Vineri, 13 Decembrie 2013 118
Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 16 decembrie 2013, o monedă din aur cu tema "Istoria aurului - Tetraevangheliarul de la Hurezi". 

Aversul monedei prezintă un fragment din icoana Învierii Domnului redată prin scena Pogorârii la iad, așa cum este reprezentată pe ferecătura Tetraevangheliarului de la Hurezi, valoarea nominală "10 LEI", inscripția în arc de cerc "ROMANIA", stema României și anul de emisiune "2013".

Reversul monedei redă portretul și numele domnitorului Constantin Brâncoveanu, biserica mare, foișorul și paraclisul mănăstirii Hurezi, tetraevangheliarul dăruit mănăstirii de către domnitor și inscripția în arc de cerc "TETRAEVANGHELIARUL DE LA HUREZI".

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză. 

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede. Prețul de vânzare, fără TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broșura de prezentare, este de 310 lei/buc. Monedele din aur cu tema Istoria aurului - Tetraevangheliarul de la Hurezi au putere circulatorie pe teritoriul României.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei