Burduja: Exim SUA a aprobat finanţarea pentru studii de fezabilitate a unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă

de Madalina PETRESCU Luni, 25 Septembrie 2023 202
Exim SUA a aprobat o finanţare de 57 de milioane de dolari pentru studii de inginerie şi fezabilitate pentru pregătirea construcţiei unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, a anunţat luni seara ministrul Energiei, Sebastian Burduja, pe pagina sa de Facebook.

„Am început cu energie bună săptămâna. Veştile bune au venit din Washington, unde Exim SUA a aprobat în unanimitate o finanţare de 57 de milioane de dolari pentru studii de inginerie şi fezabilitate pentru pregătirea construcţiei unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă. Un proiect pe care îl vom vedea finalizat peste 8 ani de zile, iar pentru asta trebuie să facem paşi în fiecare zi. Şi facem”, a scris ministrul pe reţeaua de socializare.

Ministerul Energiei a anunţat săptămâna trecută intenţia Guvernului Canadei de a pune la dispoziţie 3 miliarde de dolari canadieni pentru finanţarea noilor reactoare nucleare CANDU ale centralei de la Cernavodă.

În august 2021, România a semnat un Memorandum de Înţelegere cu Canada pentru a consolida şi susţine în continuare cooperarea în proiecte civile de energie nucleară, ca urmare a unei relaţii de 55 de ani între Canada şi România în industria nucleară. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei