Bursă, investiţii rurale, infrastructură rutieră. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Duminică, 18 Februarie 2024 117
l Bursa de Valori Bucureşti a câştigat, în această săptămână, aproape 1,3 miliarde de lei la capitalizare, în timp ce valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a scăzut cu 37,9 milioane de lei în comparaţie cu perioada anterioară, potrivit datelor BVB. În intervalul 12-16 februarie, capitalizarea bursieră a ajuns la 304,73 miliarde de lei, în creştere cu 0,4% faţă de valoarea consemnată în perioada anterioară (5-9 februarie), de 303,45 miliarde de lei. Cele mai importante creşteri ale cotaţiilor au fost înregistrate de acţiunile COMCM Constanţa (+97,94%), Condmag (+22,22%) şi cele ale companiei Energopetrol (+14,41%).
l Peste 1.340 de solicitări de finanţare, în valoare de 262 milioane de euro, au fost depuse prin Schema de ajutor privind sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol şi industriei alimentare, informează Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Reprezentanţii AFIR precizează că, la acest moment, sesiunea de depunere a solicitărilor de finanţare pentru această schemă de ajutor este închisă.
l Studiul de Fezabilitate al autostrăzii Paşcani - Suceava a fost aprobat în Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a transmis ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Potrivit acestuia, Autostrada Paşcani - Suceava, parte a A7 (Autostrada Moldovei), va avea o lungime de aproximativ 62 de km şi o valoare estimată de 7,79 miliarde de lei, fără TVA. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei