Centrala de la Cernavodă își schimbă furnizorul de uraniu

de Cuget Liber Miercuri, 24 Februarie 2016 347
Centrala nucleară de la Cernavodă își schimbă furnizorul de uraniu. Cumpăra înainte de la Compania Națională a Uraniului, dar a reziliat contractul și în loc i-a ales pe canadienii de la Camenco. 

Oferă un preț mai avantajos, a declarat Delia Lulache, directorul Nuclearelectrica, și poate ceva mai multă siguranță de aprovizionare.
Pasul către cel mai mare producător de uraniu din lume e făcut după ce Compania Națională a Uraniului, singura de acest tip din România, a scumpit brusc uraniul în luna decembrie și a sistat livrările, spune Nuclearelectrica.
Furnizorul român nu și-ar fi permis financiar să-și respecte contractul. Acolo, pe fondul problemelor financiare, directorul general al companiei a fost înlocuit în urmă cu 2 zile.  

Taguri

Comentează știrea

Autor
25 februarie 2016
La pușcărie cu penalii ăștia

Nu se poate așa ceva , în loc banii să rămână în România se duc în Canada iar companiile românești se închid și concediază oamenii ca nu au de lucru , este strigător la cer , ce face SRI-ul ce fac autoritățile române de nu intervin ? Ați văzut directorii de la nuclear electrica Cernavodă sunt anchetați de DNA deci ? România trezeștete !!!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei