Cine sunt clienții programului Prima Casă 4

de Anca CHICU Miercuri, 16 Mai 2012 272
Banca Comercială Romană (BCR) a depășit pragul de 1 miliard de euro volum al creditelor acordate în cadrul Programului Prima Casă, banca sprijinind astfel peste 25.000 de tinere familii din România să își achiziționeze prima lor locuință. 

În cadrul celei de-a patra etape a programului, valoarea medie a unui împrumut s-a situat în jurul sumei de 37.800 euro, în scădere față de prima etapă a programului când valoarea medie a fost de 41.200 euro. În plus, valoarea medie a avansului plătit de către clienți pentru achiziționarea primei lor locuințe a fost de 10%. 

În ceea ce privește profilul clienților beneficiari ai creditelor acordate prin programul Prima Casă 4, aceștia sunt bărbați tineri (25-34 ani) care au luat creditul pe o perioadă de 30 de ani.
Regiunea cea mai activă în Programul Prima Casă este Capitala, a cărei cotă în volumul total de credite acordate a crescut la 45% în a patra etapă a Programului Prima Casă, față de cota aferentă în prima etapă a programului (36%). Pe lângă București, următoarele cinci județe active au fost Timișoara, Cluj, Iași, Constanța și Sibiu.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei