Comerţ, înmatriculări auto, cumpărături online. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 06 Martie 2024 118
l Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în luna ianuarie 2024, a crescut, faţă de luna ianuarie 2023, atât ca serie brută cu 6,6%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,1%, informează Institutul Naţional de Statistică. Evoluţia, pe serie brută, din ianuarie, a fost generată de creşterile înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+12,2%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,7%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,6%).
l Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut în România cu 2,6%, în primele două luni ale acestui an, comparativ cu acelaşi interval din 2023, relevă datele centralizate de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Autovehiculelor, citate de Asociaţia Constructorilor de Automobile din România. La nivelul lunii februarie 2024, înregistrările de autoturisme noi s-au diminuat cu 8,92% faţă de aceeaşi perioadă din 2023, până la un volum de 11.339 de unităţi.
l Opt din zece români (81%) preferă să cumpere online pentru a câştiga timp, peste media din Uniunea Europeană, iar 70% susţin că au achiziţionat de pe internet produse cel puţin o dată din străinătate, arată rezultatele unui barometru întocmit de o companie de curierat, prezentă pe piaţa locală. La nivel general, mai mult de jumătate dintre e-shopperii români (54%) sunt responsabili pentru 90% din totalul cumpărăturilor electronice de anul trecut, din UE, cu o medie de 14,7 achiziţii online. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei