Comisia Europeană investighează ajutorul de stat oferit de România companiei Blue Air

de Madalina PETRESCU Luni, 17 Aprilie 2023 153
Comisia Europeană a demarat o investigaţie detaliată, pentru a vedea dacă anumite măsuri de sprijin adoptate de România în favoarea companiei aeriene Blue Air Aviation respectă normele UE privind ajutoarele de stat.
Compania aeriană română Blue Air a început să aibă probleme financiare începând cu 2019, iar din 2020 odată cu izbucnirea pandemiei, activitatea companiei a fost grav afectată.
Din noiembrie 2022, Blue Air a încetat să funcţioneze, după ce autorităţile române i-au suspendat temporar licenţa de operare, din cauza situaţiei financiare.
Comisia va examina dacă: Planul de restructurare poate restabili viabilitatea pe termen lung a Blue Air fără ajutor de stat suplimentar sau continuu; Contribuția proprie a Blue Air sau contribuțiile de pe piață la costurile de restructurare sunt reale, efective, suficiente și nu implică acordarea de ajutor, astfel încât să se asigure faptul că ajutorul de restructurare este proporțional; Există măsuri adecvate pentru a se limita denaturările concurenței create de ajutorul de restructurare pe piața internă a serviciilor de transport aerian.

 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei