Credite bancare, tranzacţii online, tehnologie. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Luni, 24 Aprilie 2023 151
l CEC Bank a înregistrat, în anul 2022, o evoluţie semnificativă în ceea ce priveşte finanţarea agricultorilor mici şi medii, creditele noi acordate crescând cu aproape 80% faţă de 2021, conform unui comunicat al băncii. Ca tipuri de credite, cele pentru capital de lucru au fost cele mai solicitate, acestea fiind folosite, în general, pentru achiziţia de îngrăşăminte, dar şi pentru finanţarea activităţii curente. În cazul creditelor de investiţii, acestea au fost utilizate pentru achiziţia de echipamente.
l Valoarea tranzacţiilor realizate în România prin intermediul tuturor metodelor de plată disponibile, inclusiv mobil, desktop şi tabletă, a depăşit 350 de milioane de euro, în primul trimestru din 2023, în creştere în raport cu intervalul similar din anul anterior, conform datelor publicate de procesatorul de plăţi electronice Netopia Payments.
Raportul citat relevă faptul că, în primul trimestru din anul în curs, peste două treimi dintre români au folosit smartphone-ul pentru a face cumpărături.
l Platforma „EPOS Data Portal” va fi prezentată, marţi, 25 aprilie, la Adunarea Generală EGU 2023 şi va permite cercetătorilor, studenţilor şi părţilor interesate să acceseze date şi produse ştiinţifice multidisciplinare pentru înţelegerea dinamicii Pământului, transmite Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei