Credite pentru crescătorii de păsări

de Ion TIȚA-CĂLIN Sâmbătă, 18 Octombrie 2014 1289
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că, începând de săptămâna viitoare, va elibera adeverințe și pentru beneficiarii Măsurii 215 - Plăți privind bunăstarea animalelor - pachet b - păsări, care intenționează să acceseze credite pentru finanțarea activităților curente de la băncile care au încheiat convenții cu agenția.
Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN - SA și Fondul Național de Garantare a Creditului pentru IMM garantează creditele acordate de bănci fermierilor, în cadrul acestui tip de convenție.
Toate convențiile încheiate între APIA, bancă și Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul APIA la adresa: www.apia.org.ro.
Potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera o adeverință prin care confirmă faptul că solicitantul a depus cerere de plată pentru Măsura 215, în perioada 16 octombrie - 15 noiembrie 2013, aferentă anului II de angajament, precum și suma în euro, reprezentând valoarea cererii de plată minus valoarea adeverințelor emise anterior, aferente anului II de angajament.
În vederea finanțării activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate prin APIA, banca trebuie sa respecte nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii plăților directe, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăși ROBOR 6M + 4%, iar comisioanele aferente creditului să fie în limita de 1%.
Totodată, potrivit aceluiași act normativ, banca trebuie să facă dovada că, în perioada 2008 – 2012, a acordat credite beneficiarilor axei I - Creșterea competitivității sectoarelor agricol și forestier, axei III - Calitatea vieții în zonele rurale și diversificarea economiei rurale și axei IV Leader din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007 - 2013.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei