Despăgubiri pentru cei ce au deschis conturi la CEC, pentru autoturisme

de Ion TIȚA-CĂLIN Luni, 28 Aprilie 2014 275
Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică proiectul unei hotărâri de guvern pentru aprobarea procedurii de despăgubire a persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC, în vederea achiziționării de autoturisme.

Cu toate că Legea nr. 232/2008 a conferit dreptul la despăgubiri și în cazul deponenților care și-au trans-ferat conturile de la CEC la BRD, punerea în aplicare a despăgubirii efective a fost imposibilă dintr-o serie de motive, fiind necesară o nouă lege (nr. 9/2014) prin care s-a regle-mentat modalitatea de suplimentare a numărului deponenților și a valorii totale a despăgubirilor. 

Prin proiectul de HG aflat în dezbatere publică sunt stabile modul de calcul și  elementele tehnice privind despăgubirile, precum  și modalitatea de punere în executare a hotărârilor judecătorești executorii pronunțate în favoarea deponenților.  

Valoarea despăgubirii va fi ma-jorată cu suma de 222.231,94 lei, iar numărul deponenților cu drept de despăgubire, neincluși în lista inițială, va fi suplimentat. Pe de altă parte, va fi acordarea despăgubirilor deponenților persoane fizice, care după 22 decembrie 1989 și-au transferat depunerile BRD, în limita unui plafon de 100.000.000 lei, pentru care Ministerul Finanțelor va emite titluri de stat pe numele BRD. 

Cei interesați, pot consulta proiectul de act normativ pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, la secțiunea transparență legislativă.

Trebuie remarcat faptul că lansarea proiectului de act normativ coincide cu deschiderea campaniei pentru alegerile europarlamentare.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei