Emisiune numismatică cu tema "300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu din București"

de Ion TIȚA-CĂLIN Duminică, 27 Noiembrie 2022 109
Începând cu data de 28 noiembrie 2022, Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema „300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu din București“.

Moneda are greutatea de 6,452 grame și valoarea nominală de 100 de lei. Aversul ei redă o imagine a Bisericii Kretzulescu din București, anul de emisiune „2022”, stema României, valoarea nominală „100 LEI” și inscripția „ROMANIA”. Reversul prezintă un detaliu din arhitectura Bisericii Kretzulescu și inscripțiile „BISERICA KRETZULESCU” și „300 ANI”. Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare, precum și de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză și franceză.

Tirajul maxim este de 1.000 de piese. Prețul de vânzare este de 2.900 de lei, exclusiv TVA. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea lor în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României. Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei