Energie, proprietate intelectuală, asigurări. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Vineri, 31 Mai 2024 113
l „Menţinerea schemei de compensare-plafonare este o idee corectă în contextul în care instabilitatea regională este încă semnificativă, dar e corect să ne preocupăm încă de pe acum de ce se va întâmpla de la anul”, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Acesta a adăugat că România nu se află sub nicio procedură de infringement pe subiectul compensării-plafonării preţului la energie pentru toţi consumatorii finali. OUG 27/2022, cu modificările şi completările ulterior prevede, pentru perioada 1 ianuarie 2023 - 31 martie 2025, un preţ final plafonat la consumul de energie electrică şi de gaze naturale.
l Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, alături de conducerea Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci - OSIM, a primit vizita delegaţiei Oficiului pentru Proprietate Intelectuală a Uniunii Europene, formată din Joao Negrao - director executiv şi Sandris Laganovskis - director al Departamentului pentru Cooperare Instituţională. Discuţiile au vizat cooperarea în domeniul proprietăţii intelectuale şi sprijinirea investiţiilor în inovare, pentru creşterea dezvoltării economice.
l Despăgubirile achitate anul trecut de companiile membre ale Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România pentru acoperirea pagubelor provocate locuinţelor de inundaţiile cauzate de ploi au fost de peste 5,7 milioane de lei, cu 93% mai mult faţă de 2022, conform unui comunicat al organizaţiei. Totodată, numărul dosarelor de daună avizate a înregistrat o creştere de 74% faţă de 2022. Despăgubirea medie plătită pentru un dosar de daună a avut o valoare de aproape 6.200 lei. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei