Energie, transporturi, bursă. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Joi, 01 Iunie 2023 127
l România are un grad redus de eficienţă în utilizarea resurselor de energie, context în care o treime dintre gospodării sunt în sărăcie energetică, iar aproximativ 77% din suprafaţa totală a fondului de clădiri trebuie renovată până în 2050, a declarat, în cadrul unei conferinţe de specialitate, Daniela Dărăban, directorul executiv al Federaţiei Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie. Potrivit datelor oficiale, în fiecare an, doar 1% din fondul de clădiri existent este supus renovărilor energetice.
l Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România solicită intervenţia ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, împotriva deciziei Austriei privind restricţionarea liberei circulaţii a camioanelor în Tirol la Consiliul UE din 1 iunie 2023, potrivit unui comunicat remis de uniune.
Printre altele, reprezentanţii UNTRR susţin că Austria aplică restricţii de conducere pe timpul nopţii sau limitează folosirea vehiculelor grele de marfă aparţinând anumitor clase Euro.
l Autoritatea pentru Reformă Feroviară a transmis Bursei Române de Mărfuri documentaţia necesară în vederea atribuirii prin procedură competitivă a primelor contracte de servicii publice de transport feroviar din România. Documentaţia trimisă constă în caietul de sarcini şi Anexa - Modelul de Contract de servicii. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei