Finanțare de peste 232 milioane de euro pentru pescuit și acvacultură

de Ion TIȚA-CĂLIN Luni, 12 Decembrie 2022 119
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit aprobarea Comisiei Europene privind Programul pentru acvacultură și pescuit 2021-2027.
Alocarea financiară totală, pentru perioada de programare acordată României pentru acest program, este de 232.072.724 de milioane de euro, din care contribuția UE reprezintă 162.450.905 milioane euro.
Prin implementarea acestui program, Ministerul Agriculturii va contribui la:
- dezvoltarea unui pescuit comercial durabil marin și în apele interioare;
- o acvacultură durabilă și competitivă, care să folosească eficient resursele disponibile;
- organizarea pieței pescărești, inclusiv consolidarea organizațiilor pescărești și sprijinirea lanțului scurt de comercializare;
- dezvoltarea zonelor pescărești, punând în valoare oportunitățile oferite de economia albastră durabilă.
Axa prioritară care beneficiază de cea mai mare alocare financiară, respectiv de 108.401.171 de euro, este dedicată promovării activităților sustenabile de acvacultură, precum și prelucrării și comercializării produselor provenite din pescuit și acvacultură, contribuind astfel la securitatea alimentară în Uniunea Europeană.

Următoarea axă prioritară, cu o alocare financiară totală de 55.813.488 de euro, vizează promovarea pescuitului durabil, refacerii și conservării resurselor biologice acvatice. Pentru facilitarea dezvoltării unei economii albastre durabile în zonele costiere, insulare și continentale și favorizarea dezvoltării comunităților care practică 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei