Finanţe, asigurări, energie. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Vineri, 22 Septembrie 2023 117
l Ministerul Finanţelor ar putea încasa 6,2 miliarde de lei suplimentar la bugetul statului prin aplicarea impozitului minim pe cifra de afaceri, a afirmat, vineri, 22 septembrie, Daniel Anghel, coordonator servicii fiscale şi juridice PwC România. El a menţionat că aceste estimări iau în calcul doar cifrele bilanţiere ale companiilor, aşa cum ele au fost publicate în 2022 pe site-ul Ministerului Finanţelor, nu veniturile totale prevăzute de proiectul de lege, care, în anumite situaţii pot fi chiar mai mari.
l Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut în baza unei asigurări facultative de locuinţă de către o companie membră a Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare a fost de peste 1,13 milioane lei, ca urmare a producerii unui incendiu. Totodată, în 2022, 82% dintre cele mai mari 50 de despăgubiri achitate de asigurătorii membri ai uniunii în baza asigurărilor de locuinţe au fost acordate tot pentru acoperirea prejudiciilor cauzate de incendii. Valoarea totală a despăgubirilor plătite în aceste cazuri se ridică la 11,5 milioane lei.
l „Un proiect foarte important pe care îl avem în vedere în acest moment este o investiţie de circa 1.500 de Megawaţi în panouri fotovoltaice flotante, pe care dorim să o realizăm împreună cu compania emirateză Masdar”, a declarat, vineri, 22 septembrie, în cadrul unei conferinţe pe tema pieţei de capital, preşedintele Hidroelectrica, Bogdan Badea. Potrivit acestuia, luciul apei prezintă un potenţial extra din punct de vedere al suprafeţelor, al intensităţii şi al randamentelor pe care panourile solare le-ar putea oferi. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei