Fiscalitate, asigurări, bursă. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 11 Octombrie 2023 136
l Numărul de contribuabili administraţi de către Direcţia Mari Contribuabili a fost modificat de 16 ori în perioada 2003 - 2022, în condiţiile în care reîncadrarea marilor contribuabili se realizează anual, precizează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Potrivit sursei citate, la înfiinţarea acestei direcţii, în 2003, existau 446 de contribuabili încadraţi în această categorie, iar în prezent, numărul acestora depăşeşte 3.200 de contribuabili.
l Industria de asigurări a contribuit cu peste 2,8 miliarde lei la economia naţională, din care 1,3 miliarde lei impact direct al valorii adăugate create, fiind un pilon important pentru economia românească, susţine Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România. În acelaşi timp, asigurătorii din România continuă să fie un angajator important, prin cei peste 8.000 de angajaţi în cadrul companiilor de asigurare, cât şi prin susţinerea în plus a alte peste 9.000 de locuri de muncă în diverse sectoare ale economiei naţionale.
l Bursa de Valori Bucureşti a deschis în creştere pe toţi indicii şedinţa de miercuri, 11 octombrie, cu tranzacţii de 2,5 milioane de lei, efectuate în primele 30 de minute de la debutul operaţiunilor. Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 20 de companii, s-a apreciat cu 0,65%, iar indicele BET-Plus, ce arată evoluţia celor mai lichide 43 de acţiuni de la BVB, a deschis în creştere cu 0,61%. Cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau Electromagnetica (+2%), Fondul Deschis de Investiţii ETF BET Patria-Tradeville (+1,74%) şi BRD (+0,91%). 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei