Joburi, turism, industrie prelucrătoare. INFO economic

de Sorin MIHALACHE Marţi, 18 Iunie 2024 112
l Peste 40.000 de joburi au fost scoase în piaţă în ultima lună şi jumătate, iar dintre acestea, 16.000 se adresau candidaţilor care nu aveau niciun fel de experienţă, relevă datele platformei de recrutare eJobs.ro. Domeniile care au cea mai mare nevoie de aceşti candidaţi sunt retail, industria alimentară, servicii, call center/BPO, turism, transport/logistică şi producţie, fiecare dintre aceste sectoare având peste 1.500 de joburi postate de la începutul lunii mai şi până acum. 83,3% din totul joburilor adresate celor fără experienţă sunt pentru România, 11,4% pentru străinătate şi 5,3% remote.
l Aproximativ 37% dintre români plănuiesc să plece în vacanţă peste hotare anul acesta, iar unul din trei intenţionează să cheltuiască între 201 şi 600 de euro de persoană, peste 83% spunând că vor plăti cu cardul, telefonul sau ceasul inteligent la destinaţie. De asemenea, aproximativ trei din 10 români (28%) vor alege plăţile mobile în vacanţă, potrivit rezultatelor studiului Visa „Intenţii de călătorie şi plată 2024”, realizat pe şapte pieţe din Europa Centrală şi de Est (ECE), inclusiv România.
l Volumul comenzilor noi în industria prelucrătoare a înregistrat o creştere de 3%, în primele patru luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2023, informează Institutul Naţional de Statistică.
În intervalul 1 ianuarie - 30 aprilie 2024, în marja creşterii numărului de comenzi noi, au fost consemnate rezultate pozitive în industria bunurilor de capital (+7,9%). Pe de altă parte, scăderi au fost raportate în industria bunurilor de uz curent (-4,6%), industria bunurilor intermediare (-3,3%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (-1,6%). 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei