Joburile de şofer, asistent medical şi operator call-center, în topul preferinţelor în 2024

de Sorin MIHALACHE Vineri, 23 Februarie 2024 225
Joburile de şofer, asistent medical şi operator call-center se află în topul preferinţelor candidaţilor de la începutul anului şi până în prezent, potrivit unei analize realizate de platforma de recrutare eJobs.
Cu 54.000 de interogări pe site, joburile de şofer au fost cele mai căutate de candidaţi de la începutul anului şi până acum, iar cei mai mulţi dintre aceştia au fost interesaţi de oportunităţile disponibile pentru şoferii de categorie B, şoferii de tir sau cei de distribuţie, se arată în analiza menţionată.
„Lunile ianuarie şi februarie au venit cu o creştere de 5% a numărului total de aplicări comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce ne arată că piaţa este îndeaproape urmărită de candidaţi şi că se află în căutări active pentru un nou loc de muncă. De altfel, ne aşteptam la această dinamică a pieţei, în condiţiile în care un sondaj derulat spre finalul anului trecut ne arăta că 56% dintre candidaţii respondenţi aveau în plan o schimbare de job pentru 2024”, a declarat Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, într-un comunicat.
A doua cea mai căutată poziţie a fost cea de asistent medical, cu 20.000 de interogări pe eJobs.ro, urmată de operator call-center (17.000 de căutări), contabil şi specialist în resurse umane, fiecare cu câte 11.000 de căutări. Pe locul al cincilea se află cuvintele cheie „remote” şi „acasă”, care au fost folosite în peste 9.000 dintre căutările efectuate de candidaţi anul acesta.
Salariul mediu net al celor ce sunt angajaţi ca şoferi variază între 3.500 de lei şi peste 10.000 de lei, în cazul şoferilor de tir care operează curse internaţionale. Salariul mediu net al unui asistent medical este de aproximativ 4.800 de lei, iar pentru un operator call-center, de 3.500 de lei.
„Un loc important îl ocupă în continuare locurile ce permit munca de acasă, acestea adunând nu doar un număr mare de căutări, ci şi o cotă de 13,9% din totalul de aplicări aferente lunilor ianuarie şi februarie, respectiv 240.000 de aplicări. Referitor exclusiv la numărul de căutări din platformă, vorbim despre 9.000 de interogări pentru termenii «acasă» şi «remote». Alte poziţii care au generat peste 5.000 de căutări în parte au fost cele de manager, inginer, economist, agent de vânzări ori lucrător comercial”, a mai spus Bogdan Badea.
În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile 25.000 de locuri de muncă. Dintre acestea, 3.500 sunt poziţii pentru şoferi, 4.700 pentru asistenţi medicali, 500 pentru contabili şi 1.700 pentru specialişti în resurse umane. Totodată, 1.000 de locuri de muncă postate în acest moment în platformă sunt remote. Platforma de locuri de muncă oferă acces la o bază de peste cinci milioane de CV-uri. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei