Kristen Michal, viitorul prim-ministru al Estoniei

de Sorin MIHALACHE Duminică, 30 Iunie 2024 88
Formaţiunea liberală a premierului eston Kaja Kallas, Partidul Reformei, l-a desemnat pe ministrul climei, Kristen Michal, să preia postul de prim-ministru după ce actuala şefă a guvernului va demisiona în urma nominalizării sale de către liderii europeni în postul de Înalt reprezentant pentru acţiune externă şi politica de securitate în viitoarea Comisie Europeană, relatează agenţia DPA.
Viitorul premier a subliniat în prima sa declaraţie după nominalizare că prioritatea sa în această funcţie va fi securitatea Estoniei, ţară care sub conducerea lui Kaja Kallas s-a evidenţiat printre cele mai hotărâte susţinătoare ale Ucrainei în războiul cu Rusia, cerând chiar ca toate statele membre ale UE să aloce măcar 1% din PIB pentru ajutorul oferit Kievului.
Deşi Kristen Michal a menţionat că ar putea introduce unele schimbări în acordul de coaliţie pe care Partidul Reformei l-a încheiat cu social-democraţii şi cu partidul liberal Esti200, comentatorii politici cred că el nu va avea probleme la votul de încredere. Dar confirmarea sa definitivă în postul de premier ar putea veni abia în toamnă, după ce Kaja Kallas îşi va prelua postul la Bruxelles.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei