Mâine expiră interdicția de a importa cereale din Ucraina. Ce se poate întâmpla

de Madalina PETRESCU Joi, 14 Septembrie 2023 153
Vineri, 15 septembrie, este ultima zi în care sunt interzise importurile de grâu, floarea-soarelui, porumb și rapiță din Ucraina în România, Polonia, Ungaria, Slovacia și Bulgaria, iar mare parte dintre statele implicate au solicitat în mai multe rânduri prelungirea perioadei de restricții. Comisia Europeană nu spune încă nimic.

Cu o zi înainte de data la care expiră interdicția privind importurile de cereale din Ucraina în România, Comisia Europeană nu a anunțat nicio decizie cu privire la extinderea perioadei, așa cum au solicitat mai multe state membre, inclusiv România.

„Nu s-a luat încă nicio decizie, așa că nu suntem în măsură să vă informăm acum cu privire la următorii pași”, au transmis reprezentanții Comisiei.

Ieri însă Ungaria a anunțat că a ajuns la un acord cu România, Bulgaria şi Slovacia prin care cele patru state membre UE din Europa Centrală şi de Est (ECE) vor impune la nivel naţional interdicţii asupra importurilor de cereale ucrainene pentru a-şi proteja pieţele. Aceasta chiar dacă UE nu extinde interdicţia care expiră mâine, scrie economica.net

Ulterior, Bulgaria a anunțat că se retrage din acordul cu celelalte trei state și nu va prelungi interdicția de a importa cereale ucrainene, după data de 15 septembrie.Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Ultima oră

Titlurile zilei