Managerii pariază pe creșterea accentuată a prețurilor în ultimele luni ale anului

de Ion TIȚA-CĂLIN Luni, 31 Octombrie 2022 117
Estimările managerilor din economia românească privind evoluția sectoarelor în care activează sunt optimiste pentru următoarele două luni. Potrivit anchetei de conjunctură realizată de Institutul Național de Statistică, în industria prelucrătoare se prevede o relativă stabilitate a volumului producției și a numărului salariaților, în timp ce prețurile produselor industriale vor fi în creștere.
Managerii din activitatea de construcții estimează că volumul producției va scădea, iar numărul salariaților se va reduce cu moderație. În schimb, prețurile lucrărilor de construcții vor avea o creștere accentuată în următoarele două luni.
În comerțul cu amănuntul, viitorul apropiat este privit cu destulă încredere. Managerii din acest sector au estimat că, în lunile noiembrie și decembrie 2022, vânzările cu amănuntul vor înregistra o tendință de relativă stabilitate, în timp ce volumul comenzilor adresate producătorilor și angrosiștilor va crește cu moderație. Angajatorii apreciază că efectivele salariaților vor crește cu moderație, în timp ce prețurile de vânzare cu amănuntul vor avea o creștere accentuată.
La rândul lor, managerii din sectorul serviciilor se așteaptă la o relativă stabilitate a cererii de servicii și a numărului salariaților. Pe de altă parte, estimează că prețurile de vânzare a prestațiilor vor continua să crească

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei