"Mica privatizare" din transporturi începe în 2012 r 5% din acțiunile administrațiilor porturilor, canalelor navigabile și aeroporturilor vor fi vândute pe bursă

de Ion TIȚA-CĂLIN Vineri, 23 Decembrie 2011 541
Ministerul Transporturilor va relansa, în 2012, procesul de privatizare a companiilor la care este acționar. Pe data de 21 decembrie 2011, ministrul Anca Boagiu a semnat protocolul de colaborare dintre instituția pe care o conduce și SC Bursa de Valori București. Se dorește, pe de o parte, un proces de vânzare transparent al acțiunilor statului, iar pe de altă parte, susținerea și consolidarea pieții de capital din România.
Protocolul vizează, printre altele, acordarea sprijinului necesar pentru vânzarea unui pachet de acțiuni reprezentând 20% din capitalul social al SC "Compania Națională de Transporturi Aeriene Române TAROM" S.A.
Ministerul și BVB vor constitui un grup de lucru care va analiza problemele legislative, tehnice, de reglementare și instituționale legate de vânzarea unor pachete de acțiuni deținute la societăți comerciale aflate în portofoliul MTI, prin metode specifice pieței de capital și cu utilizarea facilităților BVB (oferte publice inițiale - IPO, oferte publice secundare, vânzarea specială, etc.) și admiterea la tranzacționare a acțiunilor acestor societăți comerciale pe piața reglementată sau sistemul alternativ de tranzacționare.
Conform listei date publicității pe site-ul ministerului, vor fi listate pe piața de capital următoarele pachete de acțiuni:
- 5% din Compania Națională "Aeroporturi București";
- 5% din Societatea Națională Aeroportul Internațional "Mihail Kogălniceanu";
- 5% din Societatea Națională Aeroportul Internațional "Timișoara - Traian Vuia";
- 5% din Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța;
- 5% din Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile Constanța;
- 5% din Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Maritime Galați;
- 5% din Compania Națională Administrația Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei