Mihai Daraban: Cercetarea și inovarea în industria de apărare trebuie să beneficieze de finanțare susținută

de Ion TIȚA-CĂLIN Vineri, 20 Mai 2022 283
Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a participat, alături de oficialități ale statului român, la cea de-a VIII-a ediție a expo-conferinței internaționale Black Sea Defense Aerospace & Security – BSDA 2022, manifestare la care s-au înscris peste 400 de companii din străinătate, cu o bogată experienţă în domeniu.
În comunicatul dat publicității se arată că, de-a lungul timpului, CCIR s-a implicat direct în activitatea de promovare pe plan internațional a industriilor de vârf din România, în general, și a industriei de apărare, în mod special, prin organizarea unor întâlniri de afaceri între companiile românești și partenerii străini.
„România are deja o tradiție în industria de apărare, mai ales în cea aeronautică, fiind sectoare economice în care a reușit să performeze. CCIR a depus și continuă să depună toate eforturile în ceea ce privește promovarea internațională a industriei de apărare românești, în marja expoziției internaționale Black Sea Defense Aerospace & Security fiind organizate o serie de întâlniri B2B, cu ajutorul cărora au fost stabilite noi contacte de afaceri între mediul de business românesc și antreprenorii din alte state. Astfel, CCIR a reușit să faciliteze o serie de întâlniri între Embraer Brazilia, Lockheed Martin SUA, Leonardo Italia și firmele românești Incas și Romaero, în vederea unor colaborări viitoare. Cu toate acestea, nu pot să nu remarc finanțarea precară din partea statului român pentru cercetarea și inovarea în domeniul industriei de apărare românești, iar ceea ce se întâmplă acum la nivel geopolitic în jurul României ar trebui să îngrijoreze autoritățile de la București și să le determine să aloce mai multe fonduri pentru acest sector economic”, a declarat Mihai Daraban.
Black Sea Defense Aerospace & Security – BSDA 2022 găzduiește, în perioada 18 - 20 mai, standurile mai multor companii românești de renume, precum: Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli (INCAS), Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Informatică (ICI), dar și pavilionul industriei de apărare germane și cel al constructorilor de aeronave braziliene Embraer.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei