Mihai Daraban: „România, prin Portul Constanţa, poate reprezenta un punct de atracţie investiţional”

de Sorin MIHALACHE Vineri, 10 Mai 2024 220
România a devenit o ţară extrem de importantă pentru asigurarea lanţurilor de aprovizionare şi producţie, iar prin poziţia geografică, cu ieşire la Marea Neagră şi acces la Dunăre, prin Portul Constanţa şi celelalte porturi fluviale, poate reprezenta un punct de atracţie investiţional semnificativ. Cel puţin aşa susţine preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), constănţeanul Mihai Daraban, care, timp de trei zile, a participat, în Columbia, la Bogota, la şedinţa Consiliului General al Federaţiei Mondiale a Camerelor de Comerţ (WCF) şi la prima ediţie a summitului internaţional al Camerei de Comerţ Internaţionale (ICC), evenimentul având ca temă centrală „Afacerile dincolo de graniţe: IMM-urile la nivel global”.
„Summit-ul a reuşit să ofere camerelor de comerţ o voce la nivel global, prin care acestea îşi pot susţine proiectele în faţa guvernelor, precum şi a organismelor internaţionale, în ceea ce priveşte promovarea comerţului liber, în cadrul unor pieţe deschise şi competitive. Apartenenţa la WCF oferă CCIR o platformă importantă pentru a contribui în mod esenţial la dezvoltarea economiei şi a mediului de afaceri din România.
Având în vedere contextul geopolitic actual, România a devenit o ţară extrem de importantă pentru asigurarea lanţurilor de aprovizionare şi producţie, iar prin poziţia geografică, cu ieşire la Marea Neagră şi acces la fluviul Dunărea, România, prin Portul Constanţa şi celelalte porturi fluviale, poate reprezenta un punct de atracţie investiţional semnificativ.
Astfel, pentru CCIR rămâne extrem de importantă promovarea mediului de afaceri românesc, concomitent cu facilitarea conexiunilor şi colaborărilor dintre camerele de comerţ şi membrii lor, prin promovarea schimburilor comerciale şi a investiţiilor internaţionale. În acest sens, considerăm că, cel puţin în primă fază, la nivel european se impune o uniformizare a modului de funcţionare a camerelor de comerţ printr-o legislaţie unitară adecvată”, a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban, care, în calitate de membru al Consiliului General WCF, reprezintă România în cel mai important for de conducere al organizaţiei mondiale a camerelor de comerţ, pe perioada mandatului 2023-2025.
Federaţia Mondială a Camerelor de Comerţ este un organism non-politic şi neguvernamental al ICC. Înfiinţată iniţial în 1951, ca Biroul Internaţional al Camerelor de Comerţ, WCF are ca obiectiv unificarea şi susţinerea reţelei globale de camere de comerţ.
WCF joacă un rol esenţial în ceea ce priveşte interacţiunea dintre diferite organizaţii şi camerele de comerţ din întreaga lume. Astfel, sunt create parteneriate care ajută la punerea în aplicare a iniţiativelor de consolidare a camerelor de comerţ în economiile în curs de dezvoltare şi în economiile emergente. În momentul de faţă, există parteneriate cu mai mult de 12.000 de camere de comerţ din întreaga lume. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei