Ministerul Finanţelor: Ajutor de stat de 2,5 miliarde de lei pentru investiţii iniţiale cu impact major în economie

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 14 Februarie 2024 202
Ministerul Finanţelor propune o nouă schemă de ajutor de stat în valoare totală de 2,25 miliarde lei, care prevede finanţarea nerambursabilă pentru investiţii cu impact major în economia românească, ale căror costuri eligibile depăşesc 50 milioane lei.
„Acordurile de finanţare se vor emite până la 31 decembrie 2026, iar plata ajutorului de stat se va realiza în perioada 2025-2032”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, 14 februarie, de minister.
Pentru a putea beneficia de finanţare, companiile trebuie să realizeze o investiţie iniţială în România, în maximum 3 ani de la data demarării acesteia, în unul dintre sectoarele eligibile prevăzute de schema de ajutor de stat. De asemenea, acestea nu trebuie să intre în categoria „întreprinderilor în dificultate”, să nu se afle în procedură de executare silită, insolvenţă, faliment, reorganizare judiciară, dizolvare, închidere operaţională, lichidare sau suspendare temporară a activităţii şi să nu facă obiectul unor decizii de recuperare a unui ajutor de stat. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei