Operațiunea "1 Mai Muncitoresc" s-a lăsat cu amenzi de 1,965 milioane lei în turism

de Ion TIȚA-CĂLIN Miercuri, 06 Mai 2015 234
Excelent: unitățile turistice de pe litoral utilizează casele de marcat fiscale în proporție de peste 98%!

Sărbătoarea de 1 Mai a fost transformată de ANAF într-o campanie împo-triva evaziunii fiscale. În intervalul 1 - 3 mai, o armată de 605 inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) a efectuat controale la 457 de opera- tori de turism și patroni de restaurante, baruri și cluburi, din zonele turistice cele mai frecventate: Băile Herculane, Băile Felix, Bran-Moeciu, Căciulata, Călimănești, Ceahlău, Cheia, Gura Humorului, Gura Râului, Mamaia, Moinești, Moneasa, Putna, Tușnad, Vama Veche, Zărnești și altele. 

Potrivit ANAF, controalele au fost efectuate pe baza analizei de risc, a sesizărilor primite și a informațiilor furnizate de instituții specializate. Trebuie precizat că rezultatele au confirmat decizia ANAF de a executa ampla operațiune. Au fost aplicate amenzi totale de 1,965 milioane lei și au fost confiscate numerar și bunuri în valoare totală de 203.611 lei. Pentru încălcarea obligației legale de utilizare a casei de marcat și emitere a bonului fiscal s-a dispus suspendarea activității comerciale a 34 de puncte de lucru.

Din totalul celor 457 de agenți economici verificați, 321 au fost cluburi, baruri, terase sau alte forme de prestări de servicii în domeniul alimentației publice, din care 102 localuri situate în județul Constanța. 

Rezultatele controlului pe litoral sunt extrem de îmbucurătoare. Inspectorii antifraudă au constatat că agenții economici verificați în această perioadă au fiscalizat suma de peste 3,5 milioane lei. Doar activitatea a două dintre cele 102 localuri controlate a fost suspendată pentru încălcarea obligației de emitere a bonului fiscal. Acest fapt confirmă tendința generală de respectare a prevederilor legale privind utilizarea casei de marcat și emiterea bonului fiscal, ponderea celor corecți, de pe litoral, depășind 98% în această perioadă. 

Inspectorii antifraudă au identificat și alte abateri de la legislația financiar contabilă, pentru sancționarea cărora au dispus 138 amenzi contravenționale în cuantum total de 470.000 lei. Cele mai multe nereguli au fost constatate în cluburile din stațiunea Mamaia, unde au fost dispuse 81 amenzi în cuantum total de 280.000 lei. 

Acțiunile Antifraudei Fiscale nu au fost primite bine nici de turiștii din Vama Veche, care i-au huiduit pe inspectori, nici de o parte a presei, care a criticat organizarea controalelor într-o zi de sărbătoare.

Huiduielile și criticile sunt nedrepte. După ce s-au plâns vreme de un sfert de secol de creșterea evazionismului fiscal și de consecințele lui asupra economiei și societății, populația și ziariștii ar trebui să susțină acțiunile Antifraudei Fiscale, instituție care se dovedește a fi incoruptibilă și eficientă, spre deosebire de defuncta Gardă Financiară. 

Taguri

Comentează știrea

catalin
6 mai 2015
Angajare imediata !!!!!!

Angajare imediata !!!!! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

DODO
6 mai 2015
apa trece ...naravurile ramin

credeti ca acum toti comerciantii vor fi ingeri ? as ,sa vedeti ce caricaturi de incasari se vor raporta deacum incolo. Astia doar cu santinela de la ANAF la usa vor fi pe bune.

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei