Brutăria GNF Bakery, închisă de Protecția Consumatorilor. "În toate spatiile erau gândaci care mișunau"

Perioadă de prohibiţie la ştiucă. „Liberul” se dă abia luna viitoare

de Sorin MIHALACHE Marţi, 18 Februarie 2025 150
Chiar dacă afară încă ninge, pescarii constănţeni - cei care se încumetă să bage „coada-n baltă” - trebuie să fie foarte atenţi la ce dau. Şi asta pentru că, în perioada 1 februarie - 20 martie, este instituită prohibiţia la ştiucă.
„Capturile la ştiucă sunt interzise şi în perioadele specificate pentru prohibiţia generală, adică între 9 aprilie şi 7 iunie în habitatele piscicole naturale şi între 24 aprilie şi 7 iunie în apele de frontieră, cu excepţia zonelor aflate în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, unde pescuitul comercial, recreativ şi familial al speciei ştiucă este interzis în perioada 1 februarie - 7 iunie”, se arată în Ordinul de prohibiţie 2025 publicat în Monitorul Oficial.
De asemenea, în zonele de protecţie pentru resursele acvatice vii, inclusiv în amenajarea agricolă Carasuhat din Delta Dunării, pe întreaga suprafaţă acoperită de luciu de apă, se interzice pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii, în perioada 1 ianuarie - 15 martie.
„Perioada de prohibiţie a pescuitului se stabileşte în funcţie de perioada de reproducere a resursei acvatice, iar ordinul prin care se instituie prohibiţia, emis de Ministerul Agriculturii, în colaborare cu Ministerul Mediului, are la bază studii de specialitate, astfel încât aceasta să fie protejată, în vederea unei exploatări durabile.
Pescuitul recreativ sau sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace în perioada de prohibiţie, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 600 la 1.000 de lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei de pescuit. De asemenea, pescuitul comercial în perioada de prohibiţie constituie infracţiune şi se sancționează cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an şi trei ani”, a declarat, pentru ziarul „Cuget Liber”, directorul Direcţiei Politici şi Inspecţii Maritime Constanţa din cadrul Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură, Gabriel Popescu. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei

Redacție Abonamente Publicitate Contact Arhivă Anunțuri Sursa de Sănătate Termeni și condiții Politica de confidențialitate