Peste o mie de constănțeni și-au ales singuri mielul de Paște

de Anca CHICU Miercuri, 08 Mai 2013 88
Pentru constănțenii care stau la oraș a fost și este ceva mai greu să pună pe masa de Paște carne de miel foarte proaspătă, abia tăiată de cioban sau măcelar. Totuși, peste o mie de familii din municipiul Constanța, dar și din Medgidia, Cernavodă și Mangalia, care nu au avut posibilitatea să meargă direct la stână, au putut totuși duce acasă, și de acest Paște, carne "pe alese".
Mai exact, constănțenii au avut posibilitatea achiziționării directe a mieilor și sacrificării acestora în centrele temporare de sacrificare ce au funcționat în intervalul 20 aprilie - 5 mai în Piața Pescăruș și în imediata apropiere a Pavilionului Expozițional Constanța, dar și în alte câteva spații special amenajate din Medgidia, Cernavodă și Mangalia.
În total, 1.031 de miei au fost sacrificați în aceste centre temporare, arată datele Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Ali-mentelor Constanța. Făcând referire strict la municipiul Constanța, în cele două centre temporare de sacrificare au fost tăiați 607 miei. Procedura a fost una extrem de simplă: clientul și-a ales mielul din țarc, acesta a fost cântărit în viu, sacrificat dacă greu-tatea era una pe placul cumpărătorului și verificat de un medic sanitar veterinar, toate în maximum 20 de minute.
De altfel, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța a asigurat supraveghere permanentă la toate punctele, prin medicii veterinari oficiali.
Carnea de miel provenită din centrele de sacrificare temporară a fost marcată în județul Constanța cu o ștampilă rotundă cu diametrul de 3,5 cm cu următoarele inscripții: în partea superioară - "ROMANIA", central - "CT", urmat fără întrerupere de numărul de autorizare al unității, iar în partea inferioară - "CONTROLAT SANITAR VETERINAR". 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei