Piaţa de food service în creştere

de Madalina PETRESCU Miercuri, 09 Decembrie 2020 303
În timp ce afaceri care erau profitabile înainte de izbucnirea pandemiei, se zbat acum să supravieţuiască, piaţa serviciilor de mâncare gătită a luat un avânt spectaculos. Se aşteaptă ca anul viitor cifra de afaceri să ajungă la valoarea de 20 de miliarde de lei, arată datele studiului de piaţă realizat de Hospitality Culture Institute. 2020 a fost un an care i-a făcut mai puternici pe cei din industria ospitalităţii, astfel încât, au fost nevoiţi să se adapteze noilor situaţii, schimbând din mers strategia de business. „Sectorul HoReCa se pregătește pentru o revenire cu adevărat în V în 2021, punctul de jos fiind iarna aceasta. Principalii vectori de creștere ai pieței de food service în 2021 vor fi dezvoltarea delivery și take-away și deschiderea interioarelor și a restaurantelor hotelurilor care au fost închise 6 luni anul acesta”, a declarat Florin Maxim, fondator al Hospitality Culture Institute. Dacă în 2019 sectorul delivery reprezenta doar 10% din industrie, în şase luni de pandemie acest sector s-a triplat şi a absorbit peste 40% din piaţa HoReCa. Astfel, dacă în 2020 sectorul delivery a reprezentat 50% din totalul pieţei, se aşteaptă ca anul viitor piaţa să scadă cu 30%. Analiza de piaţă mai arată că marii câştigători ai pandemiei sunt restaurantele mici care s-au reinventat şi au trecut la take-away şi delivery şi a căror profit a crescut cu 30%. Hospitality Culture Institute reuneşte lideri din ospitalitate, profesionişti din diverse industrii, arhitecţi, reprezentanţi media, antreprenori şi manageri. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei