Portul Constanţa, proiecte de cooperare cu Portul Marsilia

de Sorin MIHALACHE Miercuri, 26 Iunie 2024 180
O delegaţie a Portului Constanţa a efectuat, timp de două zile, o vizită în Franţa, în Portul Marsilia, în scopul identificării unor oportunităţi de cooperare. Din delegaţia română, au făcut parte Adrian Daniel Găvruţa, secretar general adjunct al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi preşedinte al Consiliului de administrație al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa, şi Costel Bucur, director Operaţiuni Portuare al CN APM.
„În prima zi a vizitei, delegaţia română a avut o întâlnire de lucru şi schimburi B2B cu reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie Aix Marseille Provence, operatori maritimi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.
Următoarea zi a fost dedicată vizitării facilităţilor portuare. Reprezentanţii Portului Constanţa au fost primiţi la sediul Autorităţii portuare din Marsilia de Amal Louis, director Dezvoltare Comercială şi Soluţii Intermodale. În urma discuţiilor purtate, au fost conturate perspective de colaborare în ceea ce priveşte tranziţia «verde»”, se arată într-un comunicat de presă transmis de CN APM.
De asemenea, Portul Constanţa a primit propunerea de înscriere în cadrul Asociaţiei MEDports, organizaţie ce reuneşte în prezent 29 de autorităţi portuare. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei