Prognoza agrometeorologică pentru perioada 26 iulie - 1 august

de Anca CHICU Joi, 26 Iulie 2012 218
Meteorologii nu au vești foarte bune pentru agricultori. Perioada 26 iulie - 1 august se va caracteriza, spun aceștia, printr-un regim termic al aerului deosebit de ridicat, în aproape toată țara, iar în sudul, estul și sud-estul teritoriului, vremea va fi chiar caniculară.
Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsă între 19...33°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...10°C, pe aproape întreg teritoriul agricol.

Temperatura maximă a aerului se va situa între 25...39°C, în cea mai mare parte a zonelor de cultură.
Temperatura minimă a aerului se va încadra între 10...26°C, la nivelul întregii țări, valorile cele mai scăzute fiind posibile în depresiuni.
Sub aspect pluviometric se întrevăd precipitații sub formă de aversă, însoțite de descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și izolat grindină. Instabilitatea atmosferică se va manifesta cu precădere la începutul intervalului, în vestul și sud-vestul țării, unde cantitățile de apă pot fi mai însemnate.

Conținutul de umiditate pe adâncimea de sol 0-100 cm în cultura neirigată de porumb, prezintă valori scăzute (secetă pedologică moderată) și deosebit de scăzute (seceta pedologică puternică și extremă) pe aproape întreg teritoriul agricol al țării.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei