România va beneficia de sprijinul BERD pentru proiectele de investiții

de Ion TIȚA-CĂLIN Miercuri, 09 Februarie 2022 150
Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va sprijini România prin finanțări în domenii strategice. Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, și Alain Pilloux, vicepreședintele BERD, s-au întâlnit marți, 8 februarie 2022, și au discutat despre climatul investițional, finanțarea companiilor locale, sprijinirea dezvoltării infrastructurii și sprijinirea îndeplinirii unor ținte și jaloane asumate prin Programul Național de Redresare și Reziliență.
BERD - unul din cei mai mari investitori instituționali din România - urmărește promovarea stabilității și extinderea produselor din sectorul financiar, îmbunătățirea infrastructurii prin eficiență și prin implicarea sectorului privat. Vicepreședintele BERD și-a arătat disponibilitatea de a sprijini România prin creșterea finanțării proiectelor, precum și prin asistența tehnică acordată în domenii strategice ca: energie, municipalități și infrastructură.
BERD a investit, până în prezent, aproximativ 9,5 miliarde de euro în 485 de proiecte, din care 176 de proiecte sunt în curs de implementare, având o valoare de circa 2,121 miliarde euro. Acestea sunt structurate pe trei mari categorii de beneficiari: instituții financiare (485 de milioane euro); industrie, comerț și agribusiness (915 milioane euro); infrastructură durabilă (721 de milioane euro). 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei