Românii sprijină politica în domeniul concurenței

de Ion TIȚA-CĂLIN Vineri, 28 Octombrie 2022 164
Comisia Europeană a publicat sondajele Eurobarometru privind politica UE în domeniul concurenței. Ele arată că există o susținere puternică în rândul cetățenilor și al IMM-urilor pentru politica în domeniul concurenței și pentru asigurarea respectării acesteia.
În opinia românilor, conform sondajelor, politica în domeniul concurenței:
- încurajează inovarea (81% dintre cetățenii români și 94% dintre IMM-uri);
- permite practicarea unor prețuri mai abordabile (77% dintre cetățenii români și 85% dintre IMM-uri);
- oferă o gamă mai largă de opțiuni (86% dintre cetățenii români și 95% dintre IMM-uri);
- ajută întreprinderile din UE să devină mai competitive pe piețele mondiale (75% dintre cetățenii români și 73% dintre IMM-uri).
Majoritatea cetățenilor români și a IMM-urilor din România care au participat la sondaj sprijină cu fermitate diferite măsuri de îmbunătățire în continuare a concurenței. Conform acestora, concurența are un rol esențial în a împiedica actorii din toate sectoarele de piață să abuzeze de puterea lor de piață (87% dintre cetățeni și 83% IMM-uri) și în a combate cartelurile (81% dintre cetățeni și 77% IMM-uri).
75% dintre cetățeni și 81% dintre IMM-uri consideră că este important să se prevină fuziunile și achizițiile care reduc concurența. De asemenea, românii consideră că este important să li se retragă avantajele concurenților subvenționați de guvernele din afara UE (68% dintre cetățeni și 76% dintre IMM-uri) și de guvernele din UE (69% dintre cetățeni și 75% dintre IMM-uri).

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei